Jaroslava Vítková

FOTOGRAFIE

Dobry den, pane Hess
tak posílám krátký text, jestli to tedy nějak tak může být, nerada o sobě píši a také to nějak neumím.

Narodila jsem se roku 1970, jako jedno z mnoha tzv. Husákových dětí. Vyrůstala jsem na vesnici, kde také dodnes žiji. Fotografii jsem znala už jako malá holka, přivedl mě k ní táta. Jenže osud chtěl a zemřel dříve, než jsem se vše stihla se od něj naučit. Pak nějak nebyl čas na focení, přišly na svět dcery a začal se odvíjet jiný můj příběh. V té době jsem občas něco zkoušela vyfotit, ale jako rodinné fotky. Pak jsem se dostala na dálkové studium Photogenia Brno, které ještě navštěvuji, a odtud už byl jen kousek, abych se seznámila s výborným prof. Jindřichem Štreitem, a měla jsem možnost se učit na jeho dílnách. Moc si jeho práce cením a děkuji mu tímto, že můžu své fotografie prezentovat na vašich stránkách, a za to bych také ráda poděkovala.

tak toto tak o mě,
a ráda bych jen pokud byste tam dával text od Jindry, který napsal krásně, že si to snad ani nezasloužím :-)
prosím o vynechání toho -
mnoho let jezdila, stačilo by tam dát jen, že jsem jezdila s nákladním vozem, anebo by to tam nemuselo být vůbec. Není to nic, čím bych se chtěla prezentovat.

Děkuji Jarka Vítková

obr. 61

náhled 61. obrázku

obr. 62

náhled 62. obrázku

obr. 63

náhled 63. obrázku

obr. 64

náhled 64. obrázku

obr. 65

náhled 65. obrázku

obr. 66

náhled 66. obrázku

obr. 67

náhled 67. obrázku

obr. 68

náhled 68. obrázku

obr. 69

náhled 69. obrázku

obr. 70

náhled 70. obrázku

Galerie obsahuje celkem 96 obrázků.
1-10   11-20   21-30   31-40   41-50   51-60   61-70   71-80   81-90   91-96  

Milý Ludvíku,
já znám Jarčiny portréty, které dokáže perfektně. Umí zachytit jak radost a potěšení, tak i smutek, starosti, bídu i utrpení.
Její paleta je opravdu široká. To co fotografuje, to také i žije.
Je to otevřená žena, která si umí udělat legraci ze sebe, ale i žena, která je připravena pomoci. Žena s velikým srdcem a otevřenou náručí. Prožila šťastné období, ale i smutné. Dokáže zabojovat a nebojí se problémů. Mnoho let jezdila s velikými nákladními auty do ciziny. Ne jako závozník, ale jako šoférka. Pro ránu nejde daleko, ale také ví, co je to pohlazení, cit a něha.
Takové fotografie dělá naše Jarka Vítková.

prof. Mgr. Jindřich Štreit, Dr. h. c.