Jaroslava Vítková

FOTOGRAFIE

Dobry den, pane Hess
tak posílám krátký text, jestli to tedy nějak tak může být, nerada o sobě píši a také to nějak neumím.

Narodila jsem se roku 1970, jako jedno z mnoha tzv. Husákových dětí. Vyrůstala jsem na vesnici, kde také dodnes žiji. Fotografii jsem znala už jako malá holka, přivedl mě k ní táta. Jenže osud chtěl a zemřel dříve, než jsem se vše stihla se od něj naučit. Pak nějak nebyl čas na focení, přišly na svět dcery a začal se odvíjet jiný můj příběh. V té době jsem občas něco zkoušela vyfotit, ale jako rodinné fotky. Pak jsem se dostala na dálkové studium Photogenia Brno, které ještě navštěvuji, a odtud už byl jen kousek, abych se seznámila s výborným prof. Jindřichem Štreitem, a měla jsem možnost se učit na jeho dílnách. Moc si jeho práce cením a děkuji mu tímto, že můžu své fotografie prezentovat na vašich stránkách, a za to bych také ráda poděkovala.

tak toto tak o mě,
a ráda bych jen pokud byste tam dával text od Jindry, který napsal krásně, že si to snad ani nezasloužím :-)
prosím o vynechání toho -
mnoho let jezdila, stačilo by tam dát jen, že jsem jezdila s nákladním vozem, anebo by to tam nemuselo být vůbec. Není to nic, čím bych se chtěla prezentovat.

Děkuji Jarka Vítková

obr. 1

náhled 1. obrázku

obr. 2

náhled 2. obrázku

obr. 3

náhled 3. obrázku

obr. 4

náhled 4. obrázku

obr. 5

náhled 5. obrázku

obr. 6

náhled 6. obrázku

obr. 7

náhled 7. obrázku

obr. 8

náhled 8. obrázku

obr. 9

náhled 9. obrázku

obr. 10

náhled 10. obrázku

Galerie obsahuje celkem 96 obrázků.
1-10   11-20   21-30   31-40   41-50   51-60   61-70   71-80   81-90   91-96  

Milý Ludvíku,
já znám Jarčiny portréty, které dokáže perfektně. Umí zachytit jak radost a potěšení, tak i smutek, starosti, bídu i utrpení.
Její paleta je opravdu široká. To co fotografuje, to také i žije.
Je to otevřená žena, která si umí udělat legraci ze sebe, ale i žena, která je připravena pomoci. Žena s velikým srdcem a otevřenou náručí. Prožila šťastné období, ale i smutné. Dokáže zabojovat a nebojí se problémů. Mnoho let jezdila s velikými nákladními auty do ciziny. Ne jako závozník, ale jako šoférka. Pro ránu nejde daleko, ale také ví, co je to pohlazení, cit a něha.
Takové fotografie dělá naše Jarka Vítková.

prof. Mgr. Jindřich Štreit, Dr. h. c.