Archiv divoké vinice

107. děťátko v babyboxu v plzeňské Poliklinice Denisovo nábřeží!

Sedmé děťátko nového děťopočtu (počítá se od 1. ledna 2014, abychom neměli brzy čtyřmístné číslo) je holčička a dal jsem jí pracovní jméno Ilonka. Je zcela novorozená a taky zdravá. Nalezli ji v babyboxu na Poliklinice Denisovo nábřeží v Plzni dnes, v úterý 27. května v 9:46 ráno a zprávu o ní mi podal Luděk Reiser, technický a provozní šéf polikliniky. Ilonka je druhým plzeňským babyboxátkem.
Zdravotnická záchranná služba v Plzni si pro Ilonku přijela za pouhých šest minut – děkuju rychlým záchranářům. Sanitka ji odvezla na novorozenecké oddělení Fakultní nemocnice v Plzni, do rukou úhlavního odpůrce babyboxů primáře Jiřího Dorta. Děkuju milému Dortovi, že překonal svůj negativní vztah k bedýnkám, a Ilonku na své oddělení přijal.
Ilonka zvýšila skóre holčičky versus klučíci na 65 : 42 ve prospěch něžného pohlaví, leč statisticky bych z toho žádné závěry nečinil.
Lu

 

KOBRA vystavuje v Teplicích!

Vážení přátelé,
pro mne byly vždy Teplice středem světa. Jak čas postoupil, staly se mi středem vesmíru (vesmírů). Když se mi podařilo získat potřebné podklady (tím, že se vesmírní botanici napojili na mé mozkové vlnové délky), výtvarně jsem je zpracoval. Pokud mé vědomosti stačily, tak jsem i přeložil z kosmoliguereliteröt jejich názvy. Více se dozvíte na vstupní tabuli výstavy KOSMICKÝ HERBÁŘ, na jejíž vernisáž vás srdečně zvu. Koná se 1. června 2014 v 18.00 hodin v Botanické zahradě Teplice, což je v Šanově a každý tam trefí.
Hlavní projev spisovatel Eduard Vacek, význačný patafyzik, kapela několikanásobný účastník finále PORTY Střepy Světec s repertoárem Kapitán Kid a Ryvolovky (inu kamarádi trampové).
Kejklířské vystoupení Lukáš Kučera, sponzor výstavy Ing. Růžena Kučerová.
Autor hvězdný kytkolog, Josef KOBRA Kučera, (mj. místopředseda České unie karikaturistů) a jeho spolužáci z 8. B školy U Nových lázní.
P. S. Josef KOBRA Kučera byl posledním humoristickým redaktorem historického Divokého vína do roku 1972.

 

106. děťátko vstoupilo do nového života dvířky babyboxu v Liberci

Titulek říká všechno, doplním jen, že 106. děťátkem se stal novorozený klučík, jehož sestřičky pojmenovaly Stanislav. Že by po nějakém krásném mladém lékaři? Staník váží 3, 5 kg a do světa vstoupil zcela nahý, ale s podvázaným pupečníkem. Je třetím libereckým babyboxátkem, celkově 42. klukem. Holky mají velkou převahu, bylo jich odloženo 64. Kmotrou Staníka je Nadace Komerční banky Jistota, jež byla hlavním dárcem libereckého babyboxu. V současné době jednám s předsedkyní správní rady Nadace Ing. Sylvou Floríkovou o výměně nejstarších bedýnek za babyboxy nové generace. Všechno vypadá, že Nadace KB Jistota znovu pomůže.

 

MUŠKETÝR POEZIE ANEB HOLOUBEK VĚČNĚ MLADÝ A HRAVÝ?

Nakladatelství Akropolis vydalo novou sbírku básní Jaroslava Holoubka nazvanou VESELÝ HŘBITOV s ilustracemi Kristiana Kodeta. Profesor Lubomír Machala z filozofické fakulty Palackého univerzity v Olomouci ve svém doslovu ke knize nazvaném MUŠKETÝR POEZIE ANEB HOLOUBEK VĚČNĚ MLADÝ A HRAVÝ? píše, že »Jaroslav Holoubek bytuje v české poezii už téměř půlstoletí a zanedlouho oslaví sedmdesáté (?!) narozeniny. Frekvence milostných motivů a intenzita erotické vášně v jeho básních z posledních pěti, šesti let soustředěných ve sbírce Veselý hřbitov ovšem signalizuje záviděníhodnou vitalitu a milostnou energii snad nevyčerpatelnou. O zážitkovém původu Holoubkovy poezie není pochyb už delší dobu a jinak tomu není ani v současnosti. Vlastní prožitky básník nadále s oblibou zprostředkovává v mikropříbězích nasycených až fotografickými detaily, s nimiž ovšem nakládá rukou máčenou v surrealistické křtitelnici. Je to tedy stále týž Holoubek, který jako literární novic užasle opěvoval ženské a přírodní krásy? Je a není. Milostnou extázi nyní slyšitelně provází existenciální ozvěna, evokace milostného aktu je vrstevnatější, drsnější a plastičtější. Markantně v něm narůstá zklamání z toho, že naděje na společenskou změnu se rozplynula toliko ve střídání ismů, zvětšuje se básníkovo znechucení z narkotické dominance konzumu: „Průvan žene ulicí nábožné písně direkt marketingu, / bouřlivý mejdan reklamních letáků / v poštovních schránkách. / Na výsluní konzumní společnosti / nenažraně hltáme z rohu hojnosti / a spotřebováváme se navzájem.“ Holoubkova sbírka končí slovy „Nikdo nepíše jen pro sebe, i dopis na rozloučenou je určen čtenářům.“ Tak tedy popřejme věčně mladému, ovšem nikoli už naivně okouzlenému autorovi, aby si též jeho Veselý hřbitov našel co nejvíce svých čtenářských návštěvníků.«

Titul knížky s ilustracemi Kristiana Kodeta.
Titul knížky s ilustracemi Kristiana Kodeta.
Pozvánka na prezentaci knížky do Koloděj na 15. května v 19 hodin.
Pozvánka na prezentaci knížky do Koloděj na 15. května v 19 hodin.
 

Iluze poezii svědčila

Třínáctý večer cyklu Slova mají křídla, který se konal 29. 4. v kavárně Iluze, měl křídla docela široce a přitom zdařile rozmáchnutá - tedy my organizátoři jsme alespoň nabyli přijemného dojmu, že se na tom skoro všichni shodli. Drobnou pihou na kráse byl opět jen fakt, že zase se dovnitř všichni nevešli. A to přesto, že jsme se tentokrát přesunuli do vcelku prostorné kavárny Iluze. Těm, co si chtějí příště na našem literárním večeru sednout, můžeme jen doporučit, aby dorazili dříve. Jinou radu zatím bohužel nemáme. Snad se to časem usadí, nebo se opět vydáme jinam - třeba do Lucerny:). Spěchat s tím však nechceme - Iluze nám připadá pro literaturu docela ideální prostor. A teď malé shrnutí krás večera. Skupina Kanafas si publikum naprosto podmanila, škoda, že měla připraveno jen sedm písní. Ale vlastně ani to nevadilo - jednu písničku se Žáčkovým textem jsme se alespoň mohli při opakování naučit. Zdeněk Homola se dostavil s rodinou - a taky s kamarádkou Johankou, která za nesmělého psychiatra přečetla jeho povídky z knížky Bengálské mámení. Zajímavé bylo i setkání s Ivetou Havlovou, která přednesla velmi civilní, ale i osobitě obrazné verše. Pochválil je i J. Ž. Přijemným překvapením byli recitující z pléna. I jejich tvorba měla velmi slušnou úroveň. Žáčkovy verše se ale staly přirozeným vrcholem večera - přednesla je s porozuměním Martina Koubová. A rozhovor s Jiřím Žáčkem udivil nejen hezkými myšlenkami, ale i malým "zázrakem" - Mistr Žáček plyně a vtipně hovoří, ač podle všech pravidel fyziologie vlastně nemá čím! (Před časem přišel o hlasivky.) Jinak ti, které náš večer zaujal, se mohou kouknout i na dokumentární fotky na facebookové stránce Slova mají křídla.
(ds)

Jiří Žáček a Jan Krůta v Iluzi
Jiří Žáček a Jan Krůta v Iluzi
 

Dnes má pohřeb Vladimíra Čerepková.

Při té příležitosti Vladimíře vyšla knížka Nabíledni prázdno. Po převezení urny s popelem Vladimíry Čerepkové z Paříže do Prahy se uložení do hrobu na pražském Břevnovském hřbitově uskuteční za přítomnosti skoro všech jejích milenců ve čtvrtek 24. dubna 2014 v 17 hodin. Po 18:30 je zamluvena kavárna Jericho (Opatovická 26, P-1).
L. H.

 

Iluze dostala Křídla

Srdečně zveme už na třináctý literární večer Slova mají křídla... Hlavní hvězdou bude básník Jiří Žáček a skupina Kanafas, která zahraje písničky s jeho texty. Taky ale uslyšíte texty z knížky psychiatra Zdeňka Homoly a básnířky Ivety Havlové, zakladatelky platformy Otevření. Uvádějí Dušan Spáčil a Lubor Falteisek. Pořad se tentokrát koná 29. 4. v 19 hodin v kavárně Iluze ve Vladislavově ulici, kde je podstatně více místa než bylo k dispozici v našich předešlých štacích "křídelního večera", takže si snad i sednete. Jako vstupné stačí váš úsměv a kafe, limonáda či sklenka vína objednané od místní obsluhy. Podrobnosti k večeru najdete na připojeném plakátu a na naší facebookové stránce Slova mají křídla.
(ds)

 

Velikonoční pozdrav Jirky Žáčka spolu s mým!

Jirka mi poslal svůj velikonoční obrázek - létající ptáčata. Odpověděl jsem mu létajícími kapry. Jsou skuteční, nafotil jsem je předevčírem na řece Doubravě pod zámkem Žleby. Hezké Velikonoce, moji milí!
Lu

Na ptáčky číhal Jirka několik dní.
Na ptáčky číhal Jirka několik dní.
Měl jsem štěstí a držel nikon v pravou chvíli v ruce. Všimněte si ptáka v pravé části fotky - je to učitel létání.
Měl jsem štěstí a držel nikon v pravou chvíli v ruce. Všimněte si ptáka v pravé části fotky - je to učitel létání.
Už to skoro umějí!
Už to skoro umějí!
 

Narodil se Bon Bear - 149. hříbě v mém chovu.

Hřebeček Bon Bear (otec Bear King, matka Bonnie´s Froňka) se narodil jako čtvrté letošní hříbě 18. dubna ve 3:45 časně zrána. Jsem po čtyřech hříbatech už poněkud znavený...
Lu

Zdá se, že Bonnie´s Froňka je unavená taky...
Zdá se, že Bonnie´s Froňka je unavená taky...
Dvoudenní Bon Bear na první vycházce na zahradě u říčky Rokytky.
Dvoudenní Bon Bear na první vycházce na zahradě u říčky Rokytky.
Bon Bear se pokouší pózovat.
Bon Bear se pokouší pózovat.
 

Univerzální velikonoční přání

Tak jsi tu zase J. K.
bože zrozený na slámě
snímáš kříž ze člověka
co má tak krátkou paměť

jen nevím zda ten boží syn
má lidi ještě rád
vždyť pro ně zemřel a budou ho křísit
už tisíc devět set osmdesát jedenkrát...

Vše dobré přeje k Velikonocům 2014
Dušan Spáčil

P.S. Všimněte, si přáníčko je univerzálně použitelné i v dalších letopočtech.:)

 

Umřel Antonín Molčík

V pátek 18. dubna 2014 zemřel Antonín Molčík. Když jsme ho před 50 lety v někdejším libeňském Divadle S. K. Neumanna (dnes Divadlo Pod Palmovkou) poznali, byl to mladý tehdy 24 letý herec na začátku kariéry. V libeňském divadle jsme po peripetiích s obyvateli domu číslo 4 v ulici Krejčího, kde sídlil náš Klub poezie, našli přechodné přístřeší pro svoji dramatickou činnost. Do divadla nás vlídně pustil tehdejší ředitel Václav Lohniský. Na oplátku jsme do divadla v roce 1965 přivedli Allena Ginsberga. Jako mladí začínající interpreti veršů svých oblíbených básníků jsme v Antonínu Molčíkovi našli nejen dobrého přítele, ale vzhlíželi jsme k němu i jako k profesionálnímu herci, nadanému charismatickým hlasem, s kterým se v budoucích letech uplatnil i jako přední představitel českého dabingu. Nezištně a velmi vstřícně nám pomáhal v našich začátcích a ani padesát let nesmazalo jeho významný otisk v našich vzpomínkách.
Méla Machálek

 

Umřel Ladislav Michálek

Ladislav Michálek je muž, který mě zapsal do Literatury! Na nároží třídy Rudé armády a ulice Krejčího v Libni vyfotografoval moje prostěradlo vlající mezi dvěma kandelábry. Vlastnoručně jsem je popsal slovy "Klub poezie". Psal se rok 1964. V domě číslo 4 v Krejčího ulici jsme vydávali Divoké víno a provozovali divadlo poezie.
Fotografie se dostala k Bohumilu Hrabalovovi a ten se rozhodl pojmenovat svoji knížku Kluby poezie, a tak mě zapsal do Literatury. Děkuju vám oběma, pánové Hrabale a Michálku!
Fotografii jsem objevil třeba v knize Libeň - zmizelý svět, kterou vydalo Muzeum hlavního města Prahy v roce 2010. Jenom má špatně vyznačený letopočet - 1967 (správně je 1964). V tu dobu už transparent odvál čas a nás, mladé básníky, vyhnala ze sklepa doba i Veřejná bezpečnost, přivolaná nájemníkem domu Kladivou.
Ladislav Michálek fotografoval Vladimíra Boudníka, Hrabala a starou Libeň. Taky staré hřbitovy a vojenské hroby. Fotografie vyšly v knihách Olšany hrdinské, Kamenů hlas a Zaniklé pražské vojenské hřbitovy.
Naposledy jsem s fotografem mluvil telefonicky asi před měsícem. Byl v nemocnici a mně bylo všechno jasné. Ladislav Michálek umřel v sobotu 12. dubna 2014 ve věku 77 let.
L. H.

Ladislav Michálek a LH při vernisáži fotografovy knihy ve vinárně U Hrabala v libeňské ulici Na Hrázi. Vinárna se jmenuje podle svého majitele, shodou okolností nositele spisovatelova jména.
Ladislav Michálek a LH při vernisáži fotografovy knihy ve vinárně U Hrabala v libeňské ulici Na Hrázi. Vinárna se jmenuje podle svého majitele, shodou okolností nositele spisovatelova jména.
Mezi dvěma kandelábry. Padesát let zpátky.
Mezi dvěma kandelábry. Padesát let zpátky.
 

Made Bar na své první vycházce.

Hřebeček Made Bar, syn plemeníka Bear King a klisny M*Adélky, si vyšel na zahradu poprvé až jako čtyřdenní. Potkali se s klisničkou Fri Bera, jež je o měsíc starší.
Lu

Fri Bera spatřila konkurenci a zbystřila. Made Bar si jí nevšímal.
Fri Bera spatřila konkurenci a zbystřila. Made Bar si jí nevšímal.
Made Bar trénuje cval.
Made Bar trénuje cval.
Snad se mi podařilo stisknout spoušť v pravou chvíli.
Snad se mi podařilo stisknout spoušť v pravou chvíli.
 

148. hříbě v mém chovu - Made Bar!

Made Bar se narodil 5. dubna 2014 po osmé hodině večer. Maminka M*Adélka pět dní přenášela, a tak mi bylo jasné, že na svět přivede svého druhého hřebce. Aha! Ptáte se, jak se jmenuje otec..? Přece Bear King.
Lu

Made Bar a M*Adélka.
Made Bar a M*Adélka.
Za chvilku stojí.
Za chvilku stojí.
Čtrnáctiletý Gram byl zase za kmotra.
Čtrnáctiletý Gram byl zase za kmotra.
 

105. děťátko v Nemocnici Karviná - Ráj

Dnes v pondělí 31. března v 16:05 se rozezněla signalizace babyboxu v Nemocnici Karviná – Ráj. Zdravotníci vyzvedli z bedýnky holčičku, která se stala druhým děťátkem odloženým v Karviné. Nechtěné lidské mládě není novorozené, ale je zcela zdravé.
Nezodpovězenou otázkou pro mne zůstane, proč se brání ředitel zřízení babyboxu v Nemocnici Havířov. Je to totiž jeden a ten samý muž jako v Karviné – Ing. Petr Kovařík.
Jak je mým zvykem, malou nevěstu jsem pojmenoval. Karvinský babybox byl otevřen za dar získaný od Nadace Komerční banky – Jistota a byl zároveň dvacátou bedýnkou financovanou naším největším dárcem. Jako významné datum jsem k slavnostnímu otevření zvolil 25. srpen – den narozenin současné předsedkyně správní rady Nadace Jistota Ing. Sylvy Floríkové. Na její počest jsem holčičku pojmenoval Sylva! Babybox v Karviné otvírala Sylva osobně a ještě jednou se jí po čtyřech letech omlouvám za hrůzostrašnou jízdu mezi Prahou a Karvinou v autě, jež jsem řídil.
Sylva zvýšila skóre odložené holčičky versus odložení klučíci na 64:41. Vivat Sylva!

Babydědek Lu

 

Bear Man s matkou Hajmanou se vypravili na první vycházku!

Hajmana se svým dvouapůldenním hřebečkem Bear Manem využili slunečného počasí a šli se projít. První vycházka se omezila na zahradě domu na Hájku. Bear Man je první představitel sedmé generace rodiny, kterou chovám od roku 1974.

Bear Man s Hajmanou si stejně vykročili.
Bear Man s Hajmanou si stejně vykročili.
Bear Man zkusil první klusové kroky a pak i skoky.
Bear Man zkusil první klusové kroky a pak i skoky.
Bear Man se na zahradě setkal se svojí o pár dní starší polosestrou Fri Berou.
Bear Man se na zahradě setkal se svojí o pár dní starší polosestrou Fri Berou.
 

Knížky Michala Brzáka

SITUACE 1984 A JINÉ DROBNOSTI
„Situace 1984 a jiné drobnosti“ je útlá knížka veršů, drobností a kratších textů o zajímavých situacích, o lásce a zkáze měst. Ozdoba knihoven soukromých i státních. Vyšla na jaře 2011, 2. vydání 2013, nákladem autora - Kuttenbergpress. Sbírku graficky vypravil Ivo Vičar.
www.facebook.com/Situace1984
SOUKROMÝ PUNK
Druhá autorova kniha veršů a krátkých textů o punku, o lásce a zmatení jazyků. Mít tuto sbírku v knihovně je známka vybraného vkusu, dobrého odhadu situace a samozřejmě též punku. Vydal Kuttengbergpress 2012, 2. vydání 2013, obálka a grafika Ivo Vičar.
www.facebook.com/soukromypunk
PROPAGANDA
Do každého saka, do všech dámských kabelek – Brzákova Propaganda! Třetí počin od autora knih „Situace 1984 a jiné drobnosti“ (2011) a „Soukromý Punk“ (2012). Sbírka veršů a krátkých textů o propagandě, o lásce a archandělech. Propaganda se týká i tebe! Vydal Kuttengbergpress 2013, obálka a grafika Ivo Vičar.
www.facebook.com/propaganda2013

 

Hřebeček Bear Man porušil tradici a narodil se o den dřív.

Hnědák Bear Man po otci Bear King a matce Hajmaně je 147. hříbětem narozeným v mém chovu. Pokud se ovšem nepletu. Kdyby počkal ještě půl hodinky, narodil by se v můj významný den 19. března. Bear Man je sedmou generací mé jediné polokrevné rodiny, jejíž zakladatelkou je klisna Ujma. Ta mi dala první hříbě Almu 19. září 1975.
Lu

Bear Man se narodil v průsvitném závoji amnionu.
Bear Man se narodil v průsvitném závoji amnionu.
Přemístil jsem hřebečka na poněkud bezpečnější místo.
Přemístil jsem hřebečka na poněkud bezpečnější místo.
Přiznávám, že jsem mu vstát pomohl. Chodil už ale sám.
Přiznávám, že jsem mu vstát pomohl. Chodil už ale sám.
 

Jiří Altmann a Milan Vácha zvou na svoji společnou výstavu!

 

Jaroslav Holoubek uvádí autorská čtení českých spisovatelů LITERÁRNÍ ÚTERKY V MALOSTRANSKÉ BESEDĚ

V loňském roce se i v době internetu a sociálních sítí úspěšně ujal projekt básníka Jaroslava Holoubka a fotografa Alana Pajera nazvaný Literární úterky na Novoměstské radnici v Praze. Někdy v konšelském salonku, jindy zase ve svatební síni Novoměstské radnice na Karlově náměstí vždy třetí úterý v měsíci četli čeští spisovatelé a básníci ze svých nových nebo teprve připravovaných knih. Součástí večera byl hudební doprovod, v únoru hrál na saxofon Petr Kroutil, v březnu na hoboj Julie Frýbertová, v dubnu zpívala jazzová zpěvačka Eva Emingerová.
Díky stolové úpravě v příjemném prostředí bylo možno během pořadu ochutnávat vína z vinařství Spielberg. Po čtení z rukopisů a vydaných děl následovala beseda se spisovatelem, hosté si mohli zakoupit autorovy knihy a nechat si je podepsat. Hostem úspěšného únorového pořadu byl textař, prozaik a gourmet kritik Vladimír Poštulka, četl ze svého románu Hřbitovní kvítí na smetaně. V úterý 19. března 2013 v Konšelském salonku představili svou tvorbu básnířka a překladatelka Jana Štroblová (básně ze sbírky Rouhavé zpovědi) a básník a prozaik Petr Prouza (četl úryvky z románu Muž noci).
Hostem dubnového setkání (23. dubna v 19 h) byla spisovatelka Dana Emingerová, která četla ukázky z knih Živel Lustig a In flagranti. Pořad byl i vzpomínkou na Arnošta Lustiga, který byl dobrým kamarádem jak Jaroslava Holoubka, tak i Dany Emingerové. Pozvání přijala a vyprávěním přispěla i sestra A. Lustiga Hana Hnátová. Hostem květnového pořadu (21. 5.) byla spisovatelka Barbora Nesvadbová, která četla ze svého románu Pohádkář, na klasickou kytaru hrála Anička Vebrová. V červnovém (25. 6.) autorském pořadu četl své povídky prozaik Luboš Palata, na klavír ho doprovázel student Hudební fakulty AMU Tomáš Kačo.
V říjnu četla ze svých románů A na hlavu se snášejí dějiny a Muž, který četl Inna Rottová, v listopadu představili svou novou tvorbu Iva Pekárková (román Levhartice) a Lubor Falteisek povídková kniha Podivná vraždění), o hudební vystoupení se postaral dívčí saxofonový kvartet Saxharem. V prosinci byl hostem pořadu básník a písničkář Jiří Dědeček a četl ze svých knih Jede, jede klokan a Život a cesta hrocha Obludvíka.
V letošním roce změnili pořadatelé místo a Literární úterky se od března budou konat v Malostranské besedě. Ve spolupráci s Malostranskou besedou a Obcí spisovatelů připravuje Občanské sdružení Ars Metropolis tento pravidelný cyklus, kdy jednou za měsíc uvede spisovatel a básník Jaroslav Holoubek své hosty, kteří v Autorském čtení představí své nejnovější literární dílo.
Březnový pořad je věnován nedožitým 100. narozeninám Bohumila Hrabala.
Z jeho knih budou číst a na slavného spisovatele a kamaráda vzpomínat členové spolku Zlatá Praha: Michal Čakrt, Jaroslav Kohák, František Barták a primář prof. MUDr. Pavel Dungl, DrSc. Herci Václav Upír Krejčí a Jiří Brož a také literární historik PhDr. Radko Pytlík, CSc. O Bohumilu Hrabalovi bude vyprávět vrchní Bohumil Kundrt (dříve u Zlatého tygra, dnes U Jelínků). Zveme vás do Malostranské besedy, Malostranské náměstí 21, Praha 1 v úterý 25. března 2014 v 19:30 h.
V dubnovém pořadu představí básník Petr Skarlant svou novou knihu Mezinárodní expres Potěmkin (vydalo nakladatelství Akropolis). V květnu bude hostem písničkář Jaroslav Hutka a v červnu spisovatel Jáchym Topol.
Lidé mají rádi veřejná čtení a besedy s autory. Večer autorského čtení stojí za návštěvu. Živá atmosféra veřejného čtení a fyzický kontakt s autorem se nedá nahradit. Daří se tak oživit nevšední místa staré Prahy, která zase na oplátku svou neopakovatelnou atmosférou dodávají čtenému textu jedinečný otisk živé události a magičnosti v konkrétním prostoru a čase. Aby každý čtenář pochopil, že myšlení není zbytečným obtěžováním, ale cestou k pochopení světa a poslání člověka v něm.
Ve spolupráci s Novoměstskou radnicí, Obcí spisovatelů a knihovnami pořad připravuje, režíruje a večerem provází básník Jaroslav Holoubek, člen Rady Obce spisovatelů.
Těšíme se na vaši návštěvu!

 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 >