Archiv divoké vinice

88. babybox jsme otevřeli v Ústavu pro péči o matku a dítě v den 70. narozenin ředitele doc. MUDr. Jaroslava Feyereisla, CSc.!

Ústav je znám jako Podolská porodnice. Ročně tu přichází na svět přes 4000 děťátek. V sobotu 16. března slavil ředitel Ústavu doc. MUDr. Jaroslav Feyereisl, CSc. 70. narozeniny a na jeho počest jsme slavnostně otevřeli babybox. Blahopřeju, pane docente!
Hlavním dárcem babyboxu je ROSSMANN, spol. s r. o., síť drogerií, jež v rámci svého charitativního projektu Kde srdce pomáhá opakovaně podporuje spolek Babybox. Za ROSSMANN promluvila Vendulka Svobodová. Dalšími velmi významnými dárci jsou FARRAO, s. r. o., ifm electronic, spol. s r. o. a Veolia Energie ČR, a. s. Do kategorie významných dárců patří D. I. SEVEN, a. s., JUDr. Jaromír Císař, Ph.D., manželé Tereza a Richard Kauckých, BATPRO napájecí systémy, s. r. o., ALPAMARE CZ, spol. s r. o., PULS - PRAHA, s. r. o., Praha 4 a Elanor, a. s, Praha 4. Děkuju všem dárcům, bez jejich finanční podpory by nebyl babybox ani jeden.
Velkou radost jsem měl z osobní účasti starosty Prahy 22 Tomáše Kaněry, jehož úřad babybox obdaroval, přestože - přiznávám - starostovi a jeho úřadu se svým chovem koní přidělávám nejednu starost.
Děkuju Zdeňkovi a Jitce Juřicovým, kteří babyboxy vyrábějí, bez nich by také nebyl ani jeden.
Babydědek Lu

Blahopřeju doc. Feyereislovi.
Blahopřeju doc. Feyereislovi.
Ing. Pavel Fric, majitel společnosti FARRAO, s. r. o., druhý největší dárce.
Ing. Pavel Fric, majitel společnosti FARRAO, s. r. o., druhý největší dárce.
Tomáš Kaněra, starosta Prahy 22 - Uhříněves, jež obdarovala babybox.
Tomáš Kaněra, starosta Prahy 22 - Uhříněves, jež obdarovala babybox.
Se Zdeňkem Juřicou a Vendulkou Svobodovou z ROSSMANN - A život je krásnější.
Se Zdeňkem Juřicou a Vendulkou Svobodovou z ROSSMANN - A život je krásnější.
Líbá mě holčička z babyboxu.
Líbá mě holčička z babyboxu.
Piju zcela výjimečně, přípitek s doc. Feyereislem.
Piju zcela výjimečně, přípitek s doc. Feyereislem.
Vendulka Svobodová ze společnosti ROSSMANN, spol. s r. o. se usadila mezi mnou a doc. Feyereislem.
Vendulka Svobodová ze společnosti ROSSMANN, spol. s r. o. se usadila mezi mnou a doc. Feyereislem.
 

Jiří Žáček zve na křest své nové knížky!

 

Petr Zemek vydal knížku. Co o něm napsal Jiří Žáček?

Těžko se mi takto s odstupem píše nějaká anotace mých básní. Proč a co jsem tenkrát napsal. Ty texty jsou totiž staré 25 a více let. Tvůrčí kapitolu jsem v sobě definitivně uzavřel před několika lety. A mnohem, mnohem dřív také svůj bouřlivý, až bohémský, život. Jenže před několika měsíci jsem se setkal se svoji bývalou spolužačkou z gymnázia. Toto milé stvoření na mé verše nezapomnělo a donutilo mě přepsat písmena ze zažloutlých papírů do PC, do kterého se moc nehodila. A pak to bývalá spolužačka vzala do vlastních rukou a sbírka více než 25 let starých básní je tu. Ostatně já osobně považuji její stáří za největší devízu. Výpověď doby. Výpověď doby formou veršů. A samozřejmě vzpomínky na moje mládí. Kruté, krásné. Ale čím více stárnu, tím více se ty vzpomínky slévají do jedné – nostalgicky úsměvné.
Jen je třeba dodat, že kniha je věnována Mým krásně bláznivým cestám, trpělivým a osudovým holkám a Václavu Hraběti. A právě tyto holky, kterých jsem potkal v době, kdy vznikaly tyto básně, si ji zaslouží držet v ruce. Ať už jako upřímné poděkování, či jako omluvu.Snad se neurazí. A snad se neurazí ani Václav Hrabě, když se odvážím ignorovat jeho auru a sílu slov v jeho textech a řeknu prostě – Vašku, škoda, že si s tebou nemůžu dát cigáro a poslechnout tvůj saxofon. No co, vždyť jsem si to vysnil…
Petr Zemek

Milostná nespavost Petra Zemka
„Desítky vilných cigaret za noc, ve které vládne svoboda a vášnivá anarchie“, takové je ladění poezie Petra Zemka. Žádné rafinované vymýšlení důmyslných metafor u psacího stolu, ale tvorba žitá, spontánní, vášnivá. Lásky bez happyendů, ale osudové. „Ne, netrháme motýlům křídla. / Jen zabíjíme sami sebe. / Láskou.“ Takové básně se psávaly za starých dobrých beatnických časů, plné opojného bohémství, erotiky a nekonečných flámů. Do veršů se už ale zvolna vkrádá nostalgie středního věku, ten koktejl stesku, marnosti a deziluzí. „… a časem / vzpomínky přestanu hledat. / Jen se bojím, / aby / nehledaly ony mne…“ Věřím, že tyhle verše založené na nepředstírané spontaneitě, si zvláště v této rozumářské době najdou své vděčné čtenáře.
Jiří Žáček

 

88. babybox je instalován v Podolské porodnici v Praze!

88. babybox je instalován v Podolské porodnici v Praze!
Síť drogerií ROSSMANN se v rámci svého charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ stala hlavním dárcem babyboxu, který Zdeněk Juřica, MONTEL Náměšť nad Oslavou, instaloval dnes ve středu 28. února 2024 na Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze 4. ROSSMANN je mnohonásobným opakovaným dárcem a protagonistou projektu babybox. Finanční podporu babyboxu vyjádřilo mnoho pražských společností a soukromníků, bez nich by babybox nebyl ani jeden.
V Praze jsou čtyři babyboxy, do kterých bylo odloženo už pět desítek děťátek, hlavní město drží neblahé prvenství. S nadšením jsem přijal nabídku doc. MUDr. Jaroslava Feyereisla, CSc., ředitele Ústavu pro péči o matku a dítě, známého jako Podolská porodnice, na zřízení babyboxu.
Babyboxy od roku 2005 pomohly vstoupit do nového života 262 nechtěným lidským mláďatům.
Slavnostní otevření se uskuteční v sobotu 16. března ve 12 hodin. „Úplnou náhodou“ ten den slaví Jaroslav Feyereisl své sedmdesáté narozeniny. Ať žije doc. MUDr. Jaroslav Feyereisl, CSc.!

Babydědek Lu

Zdeněk Juřica v pravo se svým asistentem vkládají babybox do rámu ve zdi.
Zdeněk Juřica v pravo se svým asistentem vkládají babybox do rámu ve zdi.
 

Tomáš Hřivnáč vystavuje!

 

186. hříbě v mém chovu je klisnička MarCoki!

MarCoki se narodila 26. února ve 3:54 klisně Mar Acce. Klisna při porodu ležela a rodila sama, v závěru jí pomohla Saša.
MarCoki je hnědka s lysinou probíhající až na nos, pravá zadní s bílou spěnkou.
Otcem hříběte, jak už jméno napovídá, je Colorado Kid. Klisnička se s pomocí postavila za necelou hodinku a s pomocí se i napila. Ať žije MarCoki!

L. H.

 

187. hříbě je hřebeček MargCol narozený 26. 2. 2024!

MargCol se narodil v 9 hodin ráno tentýž den jako klisnička MarCoki. Jeho maminkou je klisna Mar Cola, pravá sestra MarCoki. Hřebeček se narodil bez pomoci ve chvíli, kdy jsme vypouštěli koně do výběhu. Je to hnědák s nepravidelnou malou lysinou na čele a úzkým proužkem na nose. Jako každý hřebeček byl i MargCol méně šikovný, ale nakonec se rozhodl, že bude pít sám. Jeho matka Mar Cola je prvnička, a tak byla z narození hříbátka trochu rozčilená, ale jen zpočátku, pak se se svým mateřstvím smířila. Ať žije MargCol!

L. H.

 

262. děťátko je Pavel nalezený v babyboxu v Třebíči!

Jistě se ptáte, jak vím, že se klučík jmenuje Pavel. Jméno jsem mu přisoudil já na počest velkého pražského dárce Ing. Pavla Frice, šéfa společnosti FARRAO, s. r. o.
Pavel vstoupil dvířky babyboxu do nového života v pátek 23. 2. 2024 v 19:28 a sestřička Simona mě ujistila, že je na první pohled v pořádku, pupečník má zavázany tkaničkou možná od bot. Pavel byl oblečený v modrém triku s bílými hvězdičkami a bílých dupačkách, které pravděpodobně zdědil po starším sourozenci. Je to třetí třebíčské děťátko a druhé letošní. První v novém babyboxu z dílny Zdeňka Juřici z nedaleké Náměšti nad Oslavou, který jsme otvírali 11. prosince loňského roku. Skore holky kluci je nyní 143 : 119 ve prospěch holčiček.
Prosím Jaroslava Černého, šéfa marketingu České mincovny, aby nechal vyrazit zlatý dukát s číslem 262. Česká mincovna obdarovává všechna děťátka odložená do babyboxu tradičně zlatým dukátem.
V sobotu 16. března otvíráme slavnostně 88. babybox v Ústavu pro péči o matku a dítě (v Podolské porodnici v Praze 4), zároveň oslavíme 70. narozeniny ředitele Ústavu doc. MUDr. Jaroslava Feyreisla, CSc.
Ať žije Pavel z Třebíče! Ať žije Ing. Pavel Fric, šéf FARRAO, s. r. o.!

 

Rosťa Opršal mi přeje k narozeninám


Další rok
ajta, další vráska… čí je?
ještě zralejší věk
dosažený jaksi mimoděk
s hájeckými klisnami
v cvalu divovinné poezie

hrozny jsou už trochu obrané
je to pravda pozdní sběr
co do sudu se dostane
(ale hloupý, kdo si nenalije)

život nic nedá na úvěr
platíme mu vždycky keš
tož
trhej dál hrozny, Lu
kam až dosáhneš!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --

Tak dvě sedmičky, to by mělo být tuplované štěstí. Kdyby měl člověk tolik štěstí, kolik mu přejí všichni při narozeninách, to by byl svět šťastný tak, že by se na něm snad ani nedalo žít. Prostě řečeno lidově – k pos..ní. Jenže co naplat, přece jen je potřeba. Ještě víc je potřeba zdraví, bez něj je nám to štěstí taky na dvě věci. Tož vinšuju – štěstí a zdraví co se do Vás, Lu, vejde… a výš číš!
(A samozřejmě se moc omlouvám, milý Lu, za to tyknutí v básničce – holt rým je rým, potvora…)

Váš Ro

 

Debutová básnická sbírka Kateřiny Animy Duškové oslavuje lásku, život a kreativitu

Básnířka a ilustrátorka Kateřina ANIMA Dušková vydává svou první básnickou sbírku s názvem ANIMA VE VÍRU ŽIVOTA. Sbírka se zaměřuje na oslavu lásky, života a kreativity. Jejím cílem je odvést na chvíli pozornost od každodenních starostí a ukázat půvab všedního dne, který je naplněn drobnými radostmi. Básně jsou doprovázeny vlastními ilustracemi autorky.

Básnická sbírka ANIMA VE VÍRU ŽIVOTA je pomyslnou bránou do duše autorky. Ta umožňuje čtenářům alespoň na chvíli nahlédnout do jejího pocitového světa a podívat se, jak vnímá každodenní drobné zázraky a rozmanité vztahy na Zemi. Z celé palety pocitů si autorka vybírá ten, který v ní dlouhodobě nejvíce rezonuje, a tomu dává konkrétní podobu. „Hlavním pocitem, který prochází celou básnickou sbírkou, je láska. Láska, která vše spojuje neviditelnými mosty. Láska k lidem, umění, přírodě a životu,“ říká autorka Kateřina ANIMA Dušková a dodává: „Svou sbírkou chci přimět čtenáře, aby se na chvíli zastavili a uvědomili si jedinečnost života na Zemi. Aby si uvědomili, že to, co mnohdy pokládají za samozřejmé, je mnohdy velmi vzácné a cenné.“ Básnická sbírka je členěna celkem do pěti tematických kapitol. První kapitola obsahuje starší tvorbu autorky, která pomyslně otevírá její uměleckou duši a naznačuje, jakým směrem se bude sbírka dále vyvíjet. Další čtyři kapitoly už obsahují její současnou tvorbu a rozvíjí témata, která jsou pro ni dlouhodobě důležitá. Po formální stránce autorka využívá vázaný verš, kterému dává originální grafickou podobu. Básně jsou volně doprovázeny vlastními ilustracemi autorky.

Básnická sbírka ANIMA VE VÍRU ŽIVOTA byla vydána jak v tištěné, tak v elektronické podobě. Sbírku si mohou zájemci prohlédnout online na oficiálních webových stránkách autorky na www.katerinaanima.cz.

KATEŘINA ANIMA DUŠKOVÁ
Jsem česká básnířka a ilustrátorka. Narodila jsem se v Opavě, v současnosti žiji v Praze. Od dětství jsem ráda hrála na hudební nástroje a zpívala. Dlouhodobě jsem se věnovala hře na příčnou flétnu a sborovému zpěvu, se kterým jsem se účastnila koncertních zájezdů po Evropě a USA. Během vysokoškolského studia se stalo mým hlavním zájmem psaní poezie a tvorba ilustrací technikou kolorované kresby. Poezii pravidelně publikuji na sociálních sítích, v literárních časopisech, antologiích a almanaších. Účastním se autorských čtení. Pořádám také výstavy vlastních obrazů a básní, které jsem realizovala například v Praze, Brně a Opavě. Jsem členkou Sdružení výtvarníků ČR.

Kontakt
Kateřina ANIMA Dušková
(vlastním jménem Kateřina Müllerová)
katerinaanima@gmail.com
+420 777 991 882
www.katerinaanima.cz

 

Vladimír Stibor zve!

 

261. děťátko je holčička Vlaďka Luková z babyboxu na záchrance v Českých Budějovicích!

Jistě se ptáte, jak znám celé jméno..? Pojmenoval jsem ji sám podle jedné dobré ženy, která před několika roky umřela, takže takhle bude žít znovu.
Vlaďka byla do babyboxu odložena v pátek 5. ledna ve 13:20. Byla zabalená do světlého froté a na hlavičce měla modrý šátek. Pupečník ošetřený šňůrkou, jak mi řekl ředitel záchranky MUDr. Marek Slabý. Je velkým protagonistou babyboxů. Budějovické děťátko je šesté na záchrance, první letošní. Shodou okolností předposlední děťátko bylo odloženo v Táboře v G – Centru ve chvíli, kdy měla službu choť Marka Slabého.
Vlaďka Luková dostane zlatý novorozenecký dukát od České mincovny. V tuto chvíli už jeho ražbu zajišťuje marketingový manažer Jaroslav Černý. Děkuju České mincovně!
Děkuju všem mecenášům, bez nichž by babybox nebyl ani jeden. Naším hlavním cílem je otevření babyboxu na Ústavu pro péči o matku a dítě v pražském Podolí, největší české porodnici, kde přichází na svět ročně 5 000 – 6 000 dětí. Babybox bude otevřen 16. března při příležitosti 70. narozenin doc. MUDr. Jaroslava Feyereisla, CSc., ředitele Ústavu.
Ať žije Vlaďka Luková!

 

 

260. děťátko v táborském G-centru!

V úterý 26. prosince v 15:06 byl v táborském G – centru nalezen třetí táborský chlapeček. Předchozí dvě jména Jaroslav a Milan připomínají památku Jaroslavy Kotalíkové, předchozí ředitelky domova seniorů. Jméno Milan upomíná na účast Milana Štěcha, tehdejšího předsedy Senátu, který se otevření zúčastnil. Novou ředitelkou je Jana Svačinová, nechť tedy jméno připomene ji. Chlapečka jsem pojmenoval Jan.
Malý Jan je poněkud větší, odhadujeme ho na dva až tři měsíce. Sanitka ho odvezla do táborské nemocnice, kde jej vyšetřili a zjistili, že je zdravý, ale příliš voňavý nebyl. O neurovnaných sociálních poměrech svědčí i následný telefonát jeho nešťastné maminky, která děťátko chtěla vrátit. G – centrum ani nemocnice ji nemohla vyhovět, protože v tomto případě bude nezbytné možnosti jeho dalšího živobytí v rodině prověřit.
Přiznávám se, že při provozování babyboxů zjišťuju zřejmě i nedostatky na straně státu a úřadů.
Malému Janovi nesporně náleží novorozenecký dukát od České mincovny, jak je tradičním zvykem naší spřátelené instituce, ale je otázkou, v čí péči bude dukát uložen. Prosím proto Jaroslava Černého, marketingového šéfa České mincovny, aby nechal vyrazit novorozenecký dukát s číslem 260.
Babydědek Lu

 

V pátek 22. prosince v 11:11 bylo odloženo 259. děťátko do babyboxu na radnici Prahy 6!

Chlapeček je na pohled zcela zdravý a dostal jméno Oliver. Oliver je shodou okolností přítel Zdeňka Juřici. Klučíci versus holčičky opět posunuli skóre.
Jaroslav Černý, manažer české mincovny, bude mít tentokrát práci navíc. Všichni chlapečkové a holčičky odložení do babyboxu totiž dostávají od České mincovny zlatý novorozenecký dukát. Ze současných pražských babyboxů dejvický v tuto chvíli vede.
Babydědek Lu

 

V pondělí 11. prosince jsme slavnostně otevřeli babybox nové generace v Nemocnici Třebíč!

Několik desítek dárců a novinářů si mohlo zblízka prohlédnout a poslechnout, jak Babydědek Lu vypadá ve skutečnosti - ruina. Zdeněk Juřica MONTEL, Náměšť nad Oslavou, výrobce babyboxů, mě usadil do mého tradičního rybářského křesílka vedle babyboxu, z něhož jsem se protagonistům omluvil v sedě a vysvětlil, že mě nohy už nenesou.
Poděkoval jsem manželům Janě a Karlu Severinovým a jejich S:LUKAS, s. r. o., brněnské společnosti, jež se věnuje restaurování památek. Manželé Severinovi svými šlechetnými dary pomáhají spolku Babybox již řadu let. Děkuju, milí Jano a Karle!
Poděkoval jsem jihlavské společnosti ICOM transport, a. s., jejíž jednatelka Kateřina Kratochvílová se mnou ráda vedla dialog. I její společnost přispívá tradičně. Tradičním dárcem je čelákovická TOMRA, s. r. o. Svoji neúčast mi omluvila mladá zubní lékařka Zuzana Nováková ze Stonařova, jež přispěla sice poprvé, ale o to velkoryseji.
Poděkoval jsem všem regionálním dárcům, bez jejichž pomoci by babybox nebyl ani jeden. Zdeněk Juřica a jeho choť Jitka předvedli, jak babybox funguje a jakou rozesílá signalizaci.
Poděkoval jsem ředitelce Nemocnice Třebíč inženýrce Evě Tomášové a primářce dětského a neonatologického oddělení Aleně Holubové, jež byla první, koho jsem v Nemocnici Třebíč v roce 2010 osobně poznal. Původní bedýnka pomohla vstoupit do nového života dvěma holčičkám, Michaele a Elizabeth. Všech 87 babyboxů pomohlo za necelé dvě desítky let zachránit 258 nechtěných lidských mláďat.
Další babybox otvíráme v sobotu 16. března 2024 v největší české porodnici - Ústavu pro péči o matku a dítě v pražském Podolí. Ten den slaví své 70. narozeniny ředitel Ústavu doc. MUDr. Jaroslav Feyereisl. Jeho Ústav pomáhá každoročně na svět 6 300 novorozencům.
Babydědek Lu

Můj syn Ludvík Hess III. oslavil současně 14. narozeniny.
Můj syn Ludvík Hess III. oslavil současně 14. narozeniny.
Jednatelka společnosti ICOM transport, a. s., Kateřina Kratochvílová.
Jednatelka společnosti ICOM transport, a. s., Kateřina Kratochvílová.
Ředitelka Nemocnice Třebíč inženýrka Eva Tomášová.
Ředitelka Nemocnice Třebíč inženýrka Eva Tomášová.
 

258. děťátko v nemocnici v Liberci je holčička Jitka! Otevřeli jsme babybox v nemocnici Kyjov!

V úterý 5. prosince v 17 hodin nalezli zdravotníci v nemocnici Liberec novorozenou holčičku. Váží 3550 gramů a měří 49 centimetrů. Holčička neměla ošetřený pupečník, na první pohled je zdravá.
Jitka je deváté liberecké děťátko a je dvanácté letošní, jméno dostala po Jitce Juřicové, která se podílí na výrobě babyboxů a má dnes svátek, skóre versus holky kluci upravila Jitka na 142:116 ve prospěch holek.
Nemocnice Hodonín dodnes tutlala holčičku Julii odloženou 21. září, a tak prosím Jaroslava Černého, marketingového ředitele České mincovny, aby nechal zlaté novorozenecké dukáty vyrazit hned dva najednou pro - Julii a pro Jitku. Děkuji České mincovně, která obdarovává každé děťátko nalezené v babyboxu tradičně.
Hlavním dárcem babyboxu v nemocnici Kyjov je společnost ROSSMANN, s.r.o., jež je tradičním mecenášem babyboxu. Šek mi předala milá Olinka Stanley. Významným dárcem je společnost GoodMills Česko, s.r.o.. Společnost zastupuje jednatel David Truxa. Děkuji oběma dárcům a všem dárcům regionálním, bez nichž by nebyl babybox ani jeden.
Ať žije Julie Hodonínská! Ať žije Jitka Liberecká.
Babydědek Lu

 

Napsal mi osobní dopis ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. „…nebudeme v žádném případě rušit babyboxy!“

V pondělí 27. listopadu mi přišel osobní dopis místopředsedy vlády a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka, z něhož si dovolím citovat první čtyři řádky: „Vážený pane Hessi, vzhledem k tomu, že se v poslední době objevilo v mediálním prostoru ČR několik zpráv, které naznačovaly, že Ministerstvo zdravotnictví (dál jen MZ“) plánuje rušení babyboxů, rád bych tuto skutečnost uvedl na pravou míru a informoval Vás, že MZ nebude v žádném případě rušit babyboxy či podnikat jiné aktivity k uvedenému vedoucí.“ Pokračování se týká dopisu, který MZ rozeslalo ředitelům nemocnic, aby získalo čísla, kolik žen porodilo v režimu utajeného porodu. Informace jsou pro Výbor pro práva dítěte, jenž se se mnou ovšem nespojil. Výbor je pod vlivem OSN, jež má k babyboxům výhrady.
Děkuju panu ministru Vlastimilu Válkovi za vlídný, vstřícný a moudrý dopis, jenž jistě uklidnil nejistotu ředitelů nemocnic.
Pan ministr Válek píše, že informace o utajených porodech předal vládnímu Výboru pro práva dítěte, jenž je měl projednávat 6. listopadu 2023. Na stránkách Výboru vlada.gov.cz/scripts/detail.php?pgid=315zápis z jednání 6. listopadu není dosud uveden. Ze zasedání Výboru dne 13. září 2023 jsem našel poznámku: 3. Babyboxy (10:45 – 11:15) možnosti podpory dotčených rodičů.
Od roku 2005 pomohly babyboxy vstoupit do života 256 nechtěným děťátkům, naposledy třem –
20. listopadu chlapečkovi v Blansku, tentýž den holčičce v Teplicích a konečně 24. listopadu chlapečkovi Liborovi, jehož jsem pojmenoval podle zasloužilého člena Kolegia spolku Babybox JUDr. Libora Vávry, prezidenta Soudcovské unie ČR.
V úterý 5. prosince ve 12 hodin otvíráme 87. babybox v Nemocnici Kyjov. V pondělí 11. prosince rovněž v pravé poledne uvedeme do provozu babybox nové generace v Nemocnici Třebíč.
Děkuju výrobci babyboxů Zdeňku Juřicovi MONTEL, Náměšť nad Oslavou a všem dárcům, bez nichž by babybox nebyl ani jeden. V Kyjově je hlavním dárcem společnost ROSSMANN, spol. s r. o. a její zákazníci, kteří v tradiční kampani Kde srdce pomáhá již poněkolikáté vznik nového babyboxu podpořili. Významným dárcem je firma GoodMills Česko, s. r. o., zastoupená Davidem Truxou. V Třebíči jsou hlavními dárci Jana a Karel Severinovi a jejich společnost S:LUKAS, s. r. o., tradiční mecenáši z Brna. Významným dárcem je společnosti ICOM Transport, a. s., zastoupená Kateřinou Kratochvílovou.
Věřím, že o Vánocích zůstanou všechna děťátka u svých rodičů.
Ludvík Hess, babydědek

 

Zemřel spisovatel Ladislav Muška.

Láďovi Muškovi
aneb Poslední pozdrav

Když andělé táhnou
svá křídla za sebou,
zastaví se u každého stavení,
na zápraží nakreslí znamení
létajících ryb.

V očích se jim nachází
padající sníh.
Když roztaje,
napadne znovu.

Vladimír Stibor

 

256. děťátko v babyboxu na radnici Prahy 6 se jmenuje Libor podle prezidenta Soudcovské unie Libora Vávry, zasloužilého člena Kolegia spolku Babybox!

Trojčetnost se naplnila! Zopakuji tři děťátka nalezená v babyboxech v posledních pěti dnech. V Blansku se našel chlapeček David 20. listopadu, tentýž den o chvíli později holčička Bohumíra v Nemocnici Teplice a dnes v 12.26 trojici doplnil klučík Libor v babyboxu na radnici Prahy 6. Je to osmé dejvické radniční děťátko, čtvrtý kluk.
Libor byl oblečený celý v bílém, na pohled zdravý a dokonce měl přiložený balíček plen. Skóre kluci versus holky je nyní 116:140 ve prospěch holek.
Podávám zprávu marketingovému řediteli České mincovny Jaroslavu Černému, aby nechal vyrobit zlatý novorozenecký dukát, kterým Česká mincovna tradičně obdarovává odložená děťátka. Tento týden se České mincovně prodraží!
Kmotr klučíka JUDr. Libor Vávra, prezident Soudcovské unie, je dvacet let rádcem spolku Babybox nejen v právních otázkách, ale i v záležitostech mediálních. Libor Vávra oslavil 17. října 60. narozeniny, a tak kmotrovství je dodatečnou připomínkou. Spolek Babybox již jednou navrhl Libora Vávru jako Ústavního soudce.
Ať žije Libor Dejvický! Ať žije JUDr. Libor Vávra!
Babydědek Lu

Zlatý novorozenecký dukát od České mincovny.
Zlatý novorozenecký dukát od České mincovny.
 
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 >