Divoké víno mělo 42, Miloň Čepelka bude mít 70!

Divoké víno slavilo narozeniny 19. září u svého zakladatele Ludvíka Hesse na Hájku. Přišel i Miloň Čepelka, jeden z nejmladších básníků Divokého vína — publikoval v něm už v roce 1964, když byl časopis novorozencem. Miloň slaví 23. září! K narozeninám mu nakladatelství Růže vydalo knížku Jen ještě jednou — verše staré i novější. Leží na redakčním psacím stole a je v ní věnování — Příteli Ludvíku Hessovi Miloň Čepelka… Šéfredaktor, který se s Miloněm zná od roku 1964, je na věnování náležitě pyšný a spolu s mladičkými básníky a básnířkami Miloni Čepelkovi přeje: Ať jsi pořád jako kluk!

Na oslavu básníci snědli na Hájku pečené prasátko o hmotnosti padesáti kilogramů a zapili jej nejen divokým vínem. A jako za starých časů uspořádali text — appeal, zarecitovali básničky své, programový pracovník Divokého vína z let dávných Honza Rosák recitoval verše Jiřího Žáčka, šéfredaktor zase Karla Sýse nic nehledě nato, že Karel je marxist levý.

Se svými nemravnými verši exhibovali Pavel Verner a Jarda Holoubek, Zdeněk Rytíř nechtěl, neb se zúčastnil s chotí. Nechtěl ani Petr Cincibuch, hledě si svého talíře a rozmlouvaje o poezii raději s obdivovateli z řad pražské justice…

Obrázky z oslavy


Warning: preg_split(): No ending delimiter '/' found in /www/doc/www.divokevino.cz/www/include/standfce.php on line 14

obr. 1

náhled 1. obrázku

obr. 2

náhled 2. obrázku

obr. 3

náhled 3. obrázku

obr. 4

náhled 4. obrázku

obr. 5

náhled 5. obrázku

obr. 6

náhled 6. obrázku

obr. 7

náhled 7. obrázku

obr. 8

náhled 8. obrázku

obr. 9

náhled 9. obrázku

Galerie obsahuje celkem 9 obrázků.

* * *

8. obrázek

Jarda Holoubek si i při recitaci držel skleničku…

Text: Ludvík Hess
Fotografie: Ludvík Hess, jakož i manželky básníků Zdeňka Rytíře a Miloně Čepelky