Martina Koubková

Pár slov o mně:
MARTINA KOUBKOVÁ *1979, v Bratislavě –
fotí od roku 2015, kdy se jednoho rána vzbudila s pocitem, že se musí naučit ovládat fotoaparát. Od té doby jej už neodložila. V roce 2017 se poprvé setkala s panem profesorem Jindřichem Štreitem, který je pro ni velkým vzorem.
V současné době studuje na Institutu tvůrčí fotografie v Opavě.
Ve své tvorbě se věnuje hlavně časosběrným dokumentům a inscenované fotografii. Hlavním motivem v jejích projektech jsou příběhy lidí.
V září 2018 vystavovala svoji práci na téma Industria v Praze v holešovické Továrně. Do 11. prosince 2019 vystavuje část své práce Noční let v Národním divadle v Ostravě.

NOČNÍ LET

obr. 1

náhled 1. obrázku

obr. 2

náhled 2. obrázku

obr. 3

náhled 3. obrázku

obr. 4

náhled 4. obrázku

obr. 5

náhled 5. obrázku

obr. 6

náhled 6. obrázku

obr. 7

náhled 7. obrázku

obr. 8

náhled 8. obrázku

Galerie obsahuje celkem 8 obrázků.

Martina Koubková
představuje cyklus Noční let inspirovaný stejnojmennou knihou od Antoine de Saint-Exupéryho. Jednotlivé fotografie jsou obrazovými variacemi na téma život, vůle, koncentrace, nebezpečí, naděje, osamělost a rozhodnutí.
Autorka vysvětluje: "Prostředí letišť, nákladních prostor, hangárů, letadel, nebezpečných povětrnostních podmínek se můžou zdát jako magická, ale kolikrát si neuvědomujeme, že náš život takový skutečně je, a procházíme podobnými situacemi, stejně jako v Nočním letu. Volíme mezi vyššími cíli, prací, rodinou. S rozhodnutím je spojena nejistota, nic není černé nebo bílé, dobré nebo špatné a výsledek nebývá hned zřejmý. Ale nakonec bojujeme."

Ostatní tvorba Martiny Koubkové publikovaná v Divokém víně:
DV 105/2020: Fotografie
DV 104/2019: Industrial